Κλασσικό Μπαλέτο – RAD/ISTD

Κλασσικό Μπαλέτο – RAD/ISTD

Royal Academy of Dance

Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1920, και το 1936 απέκτησε το δικαίωμα να ονομάζεται ‘‘Βασιλική Ακαδημία Χορού». Ο αρχικός σκοπός της οργάνωσης ήταν να ανεβάσει το επίπεδο διδασκαλίας χορού εξασφαλίζοντας ότι τα μαθήματα που θα πρόσφεραν οι δασκάλες της Ακαδημίας θα ήταν ασφαλή για τη σωματική διάπλαση των μαθητών.

Η RAD προσφέρει προγράμματα μαθημάτων για ερασιτεχνική και για επαγγελματική εκπαίδευση. Όσοι επιλέγουν να δώσουν τις εξετάσεις της RAD παίρνουν γραπτές παρατηρήσεις και ένα πιστοποιητικό της Ακαδημίας. Η Ακαδημία προσφέρει επίσης εκπαίδευση και εξετάσεις διδασκαλίας (CBTS Programme) και ακαδημαϊκά πτυχία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. ‘Όλα τα προγράμματα που προσφέρει η Ακαδημία είναι εγκεκριμένα από την «Qualifications and Curriculums Authority» (QCA – «Αρχή Τίτλων Σπουδών και Διδακτέας Ύλης»). Οι εξεταστικές περίοδοι για αυτό τον οργανισμό ορίζονται το Μάρτη και το Νοέμβρη για τις Vocational τάξεις ενώ για τις Graded τον Ιούνη και το Νοέμβρη.

Imperial Society of Teachers of Dancing

H Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) είναι ένας από τους κορυφαίους εξεταστικούς οργανισμούς χορού στον κόσμο. Από το Μπαλέτο έως το Ballroom, έχει 12 είδη χορού που καλύπτουν θέατρο, χορό και Κοινωνικούς Χορούς. Από το 1904 παρέχει κατάρτιση για καθηγητές χορού και εξεταστές, επιτρέποντας στους καθηγητές να εισάγουν τους μαθητές τους εξετάσεις, να αναπτύξουν νέες τεχνικές και να διαδώσουν τη χαρά του χορού.

Οι ρίζες του Imperial Classical Ballet προέρχονται από τις πρώτες ημέρες του ISTD και το πρώτο Syllabus το 1913 βασίστηκε στη διδασκαλία της Γαλλικής Σχολής από την Όπερα του Παρισιού.

Η εξεταστέα ύλη έχει πλέον εξελιχθεί για να προωθήσει τo αγγλικό κλασικό στυλ και την αντιμετώπιση των μεταβαλλόμενων αναγκών των χορευτών μπαλέτου σήμερα.