Δόμνα Μπίκου

Καθηγήτρια Χορού, Χορεύτρια

Καθηγήτρια Χορού, Χορεύτρια

Η Δόμνα Μπίκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έως την ηλικία των 15 ετών, υπό την επίβλεψη της δασκάλας Elizabeth Shaw, παίρνει με Άριστα όλα τα πτυχία της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου ( Royal Academy of Dance & ISTD).

To 2007 κερδίζει υποτροφία για ένα χρόνο στην Ακαδημία Χορού του Europaballet στο St.Polten της Αυστρίας όπου παρακολουθεί εντατικά μαθήματα και ρεπερτόριο κλασικού και σύγχρονου χορού. Το 2008 επιστρέφει στην Ελλάδα και το 2011 βρίσκεται φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Αθήνα ( ΤΕΦΑΑ).

Το 2015 τελειώνει τις σπουδές της ως επαγγελματίας χορεύτρια και καθηγήτρια χορού έχοντας φοιτήσει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Guess Mihov στη Λάρισα. Η αγάπη και το πάθος της για το χορό την οδηγούν στο να παρακολουθεί σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού και ρεπερτορίου στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με τους: William Forsythe, Milena Simeonova, Yannick Boquin, Siner Gonenc, Myrna Kamara, Marco Pierrin, Alain Bottaini, Galina Bogoeva, Bruce Steivel, Eddie Lame, Stuart Tomas, George Mani, Χριστίνα Μπέσκου ( Barre a Terre-Floorbarre), Ράνια Φοβού, Αθανασία Κανελλοπούλου κ.α.

Στη Θεσσαλονίκη διδάσκει κλασικό χορό και τζαζ και συνεργάζεται ως χορεύτρια σε πρωταγωνιστικούς ρόλους με τους Μαρία Στεφάνου, Titti Kordel, Αθανάσιο Ρουτιανίδη, Μέλπω Βασιλικού, Κωνσταντίνο Γεράρδο και Κατερίνα Αντωνιάδου. Επίσης συνεργάζεται με τον Α’ Χορευτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βαγγέλη Μπίκο, ο οποίος και χορογραφεί γι’ αυτήν μια σειρά από σόλο κλασικού και νεοκλασικού ρεπερτορίου.