Χορογράφος

Η Δήμητρα Καστέλλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ανδρομάχη Καφαντάρη, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Χορογραφία στην Ανώτατη Ακαδημία Χορού PaluccaHochschulefürTanzDresden της Γερμανίας. Είναι μέλος της RoyalAcademyofDance και κάτοχος Α’ Βραβείου Σύγχρονου Χορού στους “Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες” στην Αθήνα (1998).

Η πορεία της μέχρι σήμερα ως χορογράφος, χορεύτρια και ηθοποιός μετράει πάνω από 40 παραγωγές σε Ελλάδα και εξωτερικό,σε όπερες, οπερέτες, musical, φεστιβάλ χορού, συναυλίες, EurovisionSongContest, θεατρικές παραγωγές, τηλεοπτικά σήριαλ. Έχει συνεργαστεί μεσημαντικούς χορογράφους,ανάμεσα στους οποίους οι MatildeRubio, SilvanaSchröder, YoshikoWaki, NicoleMeier, JanaRessel, RonHowell, AlineNari, Σοφία Σπυράτου, ΣύνθιαΦρυδά, Φωκάς Ευαγγελινός, Βάλια Παπαχρήστου, SebastienBorde, Κωνσταντίνα Καστέλλου. Επιπλέον έχει δουλέψει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των GiancarlodelMonaco, NicolasTrees, RenataScotto, Paul-ÉmileFourny, WolfWidder, Νίκου Πετρόπουλου, ArnaudBernard, IgnacioGarcía, GrahamVick, Michał Znaniecki, Κατερίνας Φιλιώτου, Μαριάννας Κάλμπαρη, Ροδούλας Γαϊτάνου.
Στη λίστα των θεάτρων που έχει φιλοξενηθεί ανήκουν, μεταξύ άλλων, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, η Κρατική Οπερέτα της Δρέσδης, η Volksbühne Βερολίνου, η KleineSzeneDresden. Από το 2005 έως το 2007 χορογράφησε υπό τη σκέπη των χοροθεατρικών φεστιβάλ TanzherbstDresden και TanzwocheDresden τα projectsVerbindung,FluchtκαιBoulevardofBrokenDreams.
Στον κύκλο των καλλιτεχνικών της εμπειριών έρχονται να προστεθούν τα σεμινάρια στα οποία έχει πάρει μέρος από το 2000 έως σήμερα, συναντώντας μεταξύ άλλων τους WilliamForsythe, IngoReulecke, Κωνσταντίνο Μίχο, Αθηνά Βάχλα, Σταύρο Γιαγκούλη, MarilenaGrafakos, TaniaIvanovaMiltenovaStoupel, KalinaBogoeva, Χάρη Μανταφούνη, MarcoAntonio.
Έχειπροσφέρειτις παιδαγωγικές της γνώσεις σε πληθώρα σχολών χορού σε Δρέσδη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο “Θέατρο των Αλλαγών”, στον Πολυχώρο Τέχνης “AshinArt” και στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης. Από το 2011 είναι ιδρυτικό μέλος της Χοροθεατρικής Ομάδας “MarottePerformingArtsCompany”, με καλλιτεχνική δράση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τη διετία 2014-15 διετέλεσε χορογράφος της Χορωδίας του Πολιτιστικού Πνευματικού Συλλόγου “ΚΟΡΑΗΣ” με έδρα τη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας αντίστοιχα στο 4ο και 5ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ. Τον Ιανουάριο του 2015 ίδρυσε, σε συνεργασία με τη Μαέστρο Αθανασία Κυριακίδου, την πρώτη εγχώρια Ομάδα Musical, τις “K’sBlink”. Την περίοδο 2015-2016 σκηνοθέτησε και χορογράφησε τη μουσικοχορευτική παράσταση BroadwayNights, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο του 2016 χορογράφησε στο Goethe-TheaterBadLauchstädt της Γερμανίας την όπεραScipioneτου GeorgFriedrichHändel, σε σκηνοθεσία Αγγέλας-Κλεοπάτρας Σαρόγλου.