Leader

Το πορτραίτο ενός ηγέτη, τα χαρακτηριστικά που τον διέπουν και τα μυστικά του μοτίβου της επιτυχίας του απασχολούν το παρόν άρθρο του Dance Love!

Της Καρολίνας Παππού

Ψάχνετε για το επόμενο εργασιακό σας περιβάλλον;

Eπιθυμείτε να γίνετε μέλος της ομάδας ανώτερων στελεχών στον τομέα απασχόλησής σας;

Στοχεύετε να κερδίσετε τον πρώτο ρόλο στην audition του επόμενου μήνα;

Η ηγεσία αποτελεί μια δυναμική διαδικασία που απαιτεί, κατά κύριο λόγο, όραμα και πειθώ.

Η λέξη ηγεσία προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «ηγέομαι» (ηγούμαι), το οποίο σημαίνει προπορεύομαι, οδηγώ, διευθύνω. Η αγγλοσαξωνική λέξη ηγούμαι (lead) σημαίνει δρόμος, κατεύθυνση. Συνεπώς με την ηγεσία ορίζουμε την καθοδήγηση ανθρώπων από κάποιον, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό στη συνέχεια δημιουργεί μια σχέση αλληλεξάρτησης, μεταξύ του ηγέτη και των ατόμων – μελών μιας δεδομένης ομάδας, οργανισμού ή εταιρείας. Άρα κανένας δεν είναι ηγέτης χωρίς ανθρώπους να τον ακολουθούν και οι άνθρωποι όμως, δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους χωρίς αυτόν.

Σύμφωνα με τους Katz και Kahn, στην έννοια της ηγεσίας, εμπεριέχονται δυο στοιχεία, ένα πρόσωπο που ασκεί επιρροή και κάποια άλλα πρόσωπα υφίστανται την επιρροή. Χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία δεν υπάρχει ηγεσία.

Ιδιαίτερα εύστοχη κρίνεται η θέση του Bennis (1989), η οποία αποδίδει την ουσία της έννοιας της ηγεσίας, διαχωρίζοντας την παράλληλα από αυτήν του μάνατζμεντ: “οι μάνατζερς κάνουν τα πράγματα σωστά, οι ηγέτες κάνουν τα σωστά πράγματα”.

Καίριο ρόλο στην κατάρτιση ενός καλού ηγέτη διαδραματίζουν οι τακτικές κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Η συμμετοχή σε ομάδες, ο ρόλος του καλού ομιλητή, αλλά και ακροατή, ο ισχυρός προσανατολισμός του στόχου, η αυτοπεποίθηση, η αποφασιστικότητα, η ικανότητα δράσης, οι καλές δεξιότητες επικοινωνίας αποτελούν, μεταξύ άλλων, αξιόλογα κριτήρια επιλογής, αξιολόγησης και κατάρτισης των ηγετών.

Οι πιο θαυμαστοί ηγέτες έχουν τα ακόλουθα γνωρίσματα

  1. Ακεραιότητα

Οι καλοί ηγέτες είναι αυθεντικοί και αξιόπιστοι. Έχουν ισχυρές ηθικές αρχές που δεν αλλοιώνουν, ακόμα και όταν θα μπορούσαν να κλείσουν μια συμφέρουσα συμφωνία ή να βγάλουν περισσότερα χρήματα, καταπατώντας τα πιστεύω τους ή λέγοντας  ψέματα. Ενισχύστε αυτή την ικανότητα καθοδήγησης κάνοντας το σωστό, ακόμα και όταν είναι δύσκολο ή μη δημοφιλές. Να είστε πάντα ειλικρινείς και αξιόπιστοι. Και αν δεν είστε σε θέση να κρατήσετε το λόγο σας, εξαιτίας περιστάσεων εκτός του ελέγχου σας, θα πρέπει να εξηγήσετε την κατάσταση και να προσπαθήσετε να κάνετε τα πράγματα όσο πιο σωστά γίνεται.

  1. Αντικειμενικότητα – Δικαιοσύνη

Είναι καθοριστικής σημασίας για το ρόλο του, ο ηγέτης να μπορεί να αξιολογεί αντικειμενικά τη δουλειά των μελών της ομάδας.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να προτιμούμε ορισμένους ανθρώπους έναντι άλλων.

Ωστόσο, οι καλοί ηγέτες δεν δείχνουν εύνοια σε συγκεκριμένα πρόσωπα, διότι γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι αν το κάνουν, μπορεί να ρίξουν το ηθικό των υπολοίπων εργαζομένων. Υιοθετήστε τη συνήθεια να ρωτάτε τον εαυτό σας: «Πώς θα μου φαινόταν αν κάποιος το έκανε αυτό σ’ εμένα;»

  1. Αποφασιστικότητα

Οι υπάλληλοι γίνονται καχύποπτοι όταν οι ηγέτες υιοθετούν μια συγκεκριμένη άποψη σήμερα και δηλώνουν το ακριβώς αντίθετο την επόμενη ημέρα. Ο υπεύθυνος πρέπει να έχει αυτογνωσία και να τηρεί τις υποσχέσεις του. Πάρτε το χρόνο σας πριν αποφασίσετε για οποιοδήποτε ζήτημα. Μόλις όμως πάρετε τελικά μια απόφαση, τότε δεσμευτείτε ως προς αυτήν.

  1. Στρατηγική σκέψη

Οι αποτελεσματικοί ηγέτες παίζουν με στρατηγική το παιχνίδι της εξουσίας. Εξετάζουν κάθε παράμετρο και ενεργά σχεδιάζουν για το μέλλον της εταιρείας τους ή της ομάδας τους. Η στρατηγική σκέψη απαιτεί να κοιτάξετε τη μεγαλύτερη εικόνα. Καθώς, για παράδειγμα, ανεβαίνετε στην εταιρική σκάλα, εξετάστε το μακροπρόθεσμο όφελος της ομάδας, του τμήματος και της εταιρείας σας.

  1. Διαφάνεια

Αυτή η δεξιότητα ηγεσίας είναι στενά συνδεδεμένη με την εμπιστοσύνη και την υπευθυνότητα. Τα σεβαστά μέλη μιας ομάδας ή τα στελέχη μιας εταιρείας ανταλλάσσουν πληροφορίες με το προσωπικό και τους συνεργάτες τους. Η διαφάνεια κρέμεται από την ικανότητα ενός ατόμου να επικοινωνεί ανοιχτά. Πρέπει να εξηγήσετε τη λογική σας για τις αποφάσεις σας και να μιλήσετε όταν χρειάζεστε βοήθεια.

  1. Προσβασιμότητα

Αυτή η ποιότητα ηγεσίας έχει δύο συνιστώσες: Μπορούν οι άλλοι να φτάσουν γρήγορα σ’ εσάς; Παρουσιάζετε ένα προσιτό προφίλ; Οι ηγέτες είναι απασχολημένοι, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο απομονωμένοι που οι εργαζόμενοι να πρέπει να περάσουν από πολλαπλές “στεφάνες” για να μιλήσουν μαζί τους. Οι συνεργάτες σας δεν πρέπει να φοβούνται να σας προσεγγίσουν για βοήθεια ή συμβουλές.

  1. Συνεργατικότητα

Οι καλύτεροι ηγέτες συνεργάζονται και λαμβάνουν συμβουλές από συναδέλφους, που μπορεί να απασχολούνται και σε άλλα τμήματα. Για να καλλιεργήσετε αυτό το είδος δεξιοτήτων ηγεσίας, αυξήστε την εσωτερική δικτύωσή σας.

  1. Συναισθηματική νοημοσύνη – Ενσυναίσθηση

Αναπτύξτε πτυχές της συναισθηματικής νοημοσύνης. H Συναισθηματική νοημοσύνη η αλλιώς Συναισθηματικό πηλίκο είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων, να κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων και να τα ονομάσουν κατάλληλα, καθώς και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφοράς. Μολονότι ο όρος πρωτοεμφανίστηκε το 1964 σε ένα έγγραφο του Μάικλ Μπέλντοχ, έγινε δημοφιλής το 1995 με το βιβλίο Συναισθηματική Νοημοσύνη[ του συγγραφέα, ψυχολόγου και επιστημονικού δημοσιογράφου Ντάνιελ Γκόουλμαν.

Συγγενή χαρακτηριστικά, όπως η αυτογνωσία, η προσαρμοστικότητα, η ενσυναίσθηση συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο What Makes a Successful Leader?΄” οι Sharon L. Richmond, Pam Fox Rollin, Julie M. Brown, διαπίστωσαν ότι οι ηγέτες που λειτουργούν με τη συναισθηματική νοημοσύνη είναι ικανοί να οδηγήσουν τις ομάδες τους σε επιτυχίες και υψηλές επιδόσεις.

  1. Διορατικότητα

Οι ηγέτες που έχουν διορατικότητα προβλέπουν το μέλλον του οργανισμού και των μελών του (Barbuto & Wheeler 2002, Spears 1995). Ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη του Avolio (1999), σύμφωνα με την οποία η ικανότητα του ηγέτη να διαβλέπει το μέλλον του οργανισμού είναι σημαντική για την αποτελεσματικότητά του. Επιπλέον, εκτός από τις γνώσεις, οι ηγέτες πρέπει να γνωρίζουν την κατάλληλη μέθοδο μέσω της οποίας θα οδηγήσουν μελλοντικά τα μέλη της ομάδας σε σωστές ενέργειες.

  1. Εμψυχωτική κινητοποίηση (inspirational motivation)

Η εμψυχωτική κινητοποίηση παρέχει στα μέλη της ομάδας προκλήσεις μεταφέροντάς τους το μήνυμα ότι οι στόχοι, τα οράματα που μοιράζονται αξίζει να επιτευχθούν. Οι πραγματικά επιτυχημένοι ηγέτες με την εμψυχωτική κινητοποίηση επικεντρώνονται στο καλό των ανθρώπων, στην αρμονία τους, τη καλοσύνη τους και γενικά σε καταστάσεις με θετικό στόχο. Αντιθέτως, οι ψευδο- ηγέτες επικεντρώνονται στο κακό, σε συνομωσίες, δολοπλοκίες, δημιουργώντας έτσι κλίμα υπεκφυγής, ανειλικρίνειας και ανασφάλειας.

 Επιγραμματικά, άλλα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου ηγέτη αποτελούν η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία κινήσεων και αποφάσεων, η οργανωτική συνείδηση, η συνέπεια, η ευσυνειδησία, η φιλομάθεια και το αναλυτικό πνεύμα.