Με χαρά σας ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του 1ου από τα 4 (συνολικά) Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με τίτλο

“Decoding Ballet Technique | Advanced Kinesiology” στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ομιλία που παργματοποιήθηκε επιτυχώς στις 5 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια της Ημέρας Μπαλέτου, η κ.Καψίδου ξεκινάει την Εκπαιδευση » DBT» στη Θεσσαλονικη σε συνεργασία με την κ. Χρύσα Ψωμιάδου..

Καλούμε λοιπόν όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές καθώς και τους δασκάλους χορού να γνωρίσουν από κοντά τα οφέλη της καινοτόμου μεθόδου “DBT – Advanced Kinesiology”.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά τη μεθοδολογία που μετατρέπει την καθοδήγηση που δίνεται από το δάσκαλο, σε ΕΝΤΟΛΗ συμβατή με τον τρόπο λειτουργίας του Εγκεφάλου και του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος του χορευτή. Μέσα από αυτό τον τρόπο διδασκαλίας συμβάλλουμε στη δημιουργία χορευτών θεαματικά υψηλότερου επιπέδου.

Το εξειδικευμένο πρόγραμμα “DBT – Advanced Kinesiology δημιουργήθηκε από την Βασιλική Καψίδου ειδικά για τους δασκάλους χορού και χορευτές, με σκοπό:

α) να βλέπουν τα αποτελέσματα της διδασκαλίας τους στην τεχνική των μαθητών τους άμεσα. Μεθοδολογία “Central Nervous System Assignment” (μετατροπή της καθοδήγησης που ήδη δίνεται από τον δάσκαλο σε ΕΝΤΟΛΗ συμβατή με τον Εγκέφαλο και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα).

β) να «χτίζουν» ένα σώμα που ΔΕΝ θα τραυματίζεται (ενδυνάμωση περιτονίας)

γ) να προετοιμάζουν ένα Δυνατό και Ενεργοποιημένο Σώμα που θα αποδίδει στο μέγιστο (μυικό σύστημα ενεργοποιημένο νευρολογικά)

δ) να ενισχύουν την Καλή Υγεία των μαθητών τους

Κατά το σεμινάριο, δίδονται καινοτόμα, επιστημονικά αναγνωρισμένα εργαλεία σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία του σώματος. Η χρήση των εργαλείων αυτών, συνδυαζόμενων πάντα με την κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου, την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, επιταχύνουν την πρόοδο και δημιουργούν θεαματικά υγιέστερους και πιο ολοκληρωμένους χορευτές, ακόμη υψηλότερου επιπέδου.

Το πρόγραμμα παρέχεται με τη μορφή σεμιναρίου και ολοκληρώνεται σε 4 ενότητες

Θεματικές ενότητες σεμιναρίου

-Η λειτουργία του σώματος (Νευρολογική – Περιτονιακή)

-Κινησιολογία, Ανατομία – Μυολογία: λεπτομερής, στοχευμένη αναφορά ειδικά για βηματολόγιο μπαλέτου / χορού (απαραίτητη για την κατανόηση και εφαρμογή του “Central Nervous System Assignment”)

-Γνώση και εφαρμογή της μεθοδολογίας “Central Nervous System Assignment” στην εκτέλεση των ασκήσεων

-Μυική ενδυνάμωση

-Περιτονιακή Ενδυνάμωση

Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος DBT;

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές που θέλουν να ενισχύσουν την τεχνική τους και να θωρακίσουν το σώμα τους

Δασκάλους μπαλλέτου που διδάσκουν ρωσικό ή αγγλικό σύστημα χορού που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους και των μαθητών τους, δίνοντάς τους τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά που θα επιταχύνει την πρόοδό τους

Μαθητές που προετοιμάζονται για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις επαγγελματικών σχολών του Υπουργείου Πολιτισμού και καλούνται να αναπτύξουν γερές βάσεις στην τεχνική τους

Μαθητές που προετοιμάζονται για εξετάσεις των αγγλικών συστημάτων χορού που χρειάζονται να επιδείξουν το μέγιστο της απόδοσής τους σε απαιτητικά enchaînements

Σπουδαστές και απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού που χρειάζονται τα απαραίτητα «εργαλεία» για την εξέλιξη της τεχνικής τους, ως χορευτές ή/και ως δάσκαλοι χορού

Για περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο και για μαρτυρίες συμμετεχόντων μπείτε στο sit

www.healing-art.gr/

1ο Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Ημερομηνία: 9 Νοεμβρίου 2019

Ώρες:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, 13.00- 21.00

Διάρκεια: 8 ώρες
Ειδική Έκπτωση Σε:

Σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού

Σπουδαστές/μαθητές αγγλικών διπλωμάτων και πιστοποιητικών χορού (RAD και ISTD)
Χώρος Διεξαγωγής: Full Out Dance. Στούντιο Χορού. Ιουστινιανού 8, κέντρο, Θεσσαλονίκη.

 

Επικοινωνία: 6987 092 359 , 6944510579

Website: www.healing-art.gr

Email: vickykapsidou@yahoo.gr

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Το σεμινάριο και η παρουσίαση καλύπτεται φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά.

Στο τέλος του κύκλου εκπαίδευσης δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.