Χρύσα Ψωμιάδου: International Ballet & Contemporary Summer Workshop

Φέτος για πρώτη φορά, στο στούντιο της Full out Dance θα λάβει χώρα το 1ο : International Ballet & Contemporary Summer Workshop

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα επαγγελματικό και εντατικό πρόγραμμα μπαλέτου και σύγχρονου χορού με καταξιωμένους Έλληνες χορευτές διεθνούς εμβέλειας.

 

Συνέντευξη στην Καρολίνα Παππού

Πώς ακριβώς γεννήθηκε η ιδέα του International Ballet & Contemporary Summer Workshop; Ποιες είναι οι ευκαιρίες που θα δοθούν στους συμμετέχοντες και ποια είναι τα κίνητρα ώστε να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στο project αυτό;

Το International Ballet & Contemporary Summer Workshop

είναι ένα εντατικό σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού. Στο σεμινάριο αυτό οι χορευτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την προετοιμασία τους στον κλασικό και σύγχρονο χορό για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, της Λυρικής Σχολής και της Κρατικής Σχολής Χορού, καθώς και για σχολές του εξωτερικού. Ακόμη απευθύνεται σε όσους αγαπούν το χορό και τους ενδιαφέρει η σωματική και προσωπική τους βελτίωση, τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο performing.

Ποιοι είναι οι στόχοι του πρωτοποριακού αυτού project;

 

Στόχος αυτού του project είναι η αναβάθμιση του χορού στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα η ενίσχυση της κινητικότητας των τουριστών στην πόλη μας. Με αγάπη και όραμα γι’ αυτό που κάνουμε ελπίζουμε σε ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δημιουργώντας ένα ισχυρό υπόβαθρο για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Στο International Ballet & Contemporary Summer Workshop θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας portfolio φωτογραφιών και βίντεο, καθώς επίσης και να πάρετε μέρος και στις παράλληλες δράσεις.

 

Ποιες είναι οι παράλληλες δράσεις του International Ballet & Contemporary Summer Workshop;

Οι παράλληλες δράσεις αυτού του project συνδυάζουν τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Αφορούν μονοήμερη εκδρομή στη Χαλκιδική, καθώς και ξεναγήσεις στην πόλη. Ραντεβού λοιπόν στις 19 Αυγούστου στη Full Out Dance.

 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον σχετικά με τη διοργάνωση αυτή;

Στόχος μας στο μέλλον είναι η διεύρυνση και η ανάπτυξη αυτού του project προσκαλώντας χορευτές από ακόμη περισσότερες χώρες. Επιπλέον, αναπτύσσεται ένας δυνατός πυρήνας εκπαίδευσης και γνωριμιών ώστε Έλληνες και ξένοι χορευτές να ανταλλάσσουν γνώσεις και να γνωρίζουν πολιτισμούς.

 

Ποιοι θα είναι οι καθηγητές των μαθημάτων;

Οι τέσσερις καθηγητές που απαρτίζουν το 1ο International Ballet and Contemporary Summer Workshop είναι η Μαρία Κουσουνή – Πρώτη Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Βαγγέλης Μπίκος – Πρώτος Χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Θανάσης Σολωμός – Χορευτής της Λυρικής Σκηνής και ο Αντώνης Στρούζας – Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού.

 Για περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό το project θα μπείτε στην ιστοσελίδα της Σχολής Χορού Full out Dance

www.fulloutdance.gr