Ιάσονας Μανδηλάς

«Χίλια Κομμάτια»

Ο γνωστός ηθοποιός,  τραγουδιστής και χορευτής,  που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από το show “So You Think You Can Dance”, πρωταγωνιστεί στο καλοκαιρινό σκηνικό της ελληνικής σόου μπιζ, στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου. Στα MAD Awards θα τον απολαύσουμε στο νέο του τραγούδι «Χίλια Κομμάτια».

 Συνέντευξη στην Καρολίνα Παππού

Ιάσωνα το ταξίδι στον κόσμο του χορού, σε ποια ηλικία ξεκίνησε; Ποια ήταν η αφορμή;

Ο χορός μπήκε στην ζωή μου στα 16, ενώ έκανα πρωταθλητισμό στο στίβο. Ξεκίνησα να κάνω μαθήματα μπαλέτου και jazz, μια φορά την εβδομάδα. Το μεγάλο μου όνειρο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν να χορεύω και να τραγουδάω, αλλά δεν το είχα τολμήσει ποτέ. Μετά από μια κουβέντα με δυο φίλους των γονιών μου, που ήταν επαγγελματίες χορευτές, μου πρότειναν την πρώτη μου δασκάλα η οποία και ήταν η Βιβή Σταμούλη… και έτσι ξεκίνησα.

Μίλησε μας για τις σπουδές και τα σεμινάρια που έχεις παρακολουθήσει μέχρι σήμερα

Έκανα ενάμιση χρόνο μπαλέτο και jazz ,πριν πάρω στα 17 μου την πρώτη υποτροφία, στο Jacob’s Pillow της Μασσαχουσέτης, όπου παρακολούθησα για ένα μήνα μαθήματα musical . Στη συνέχεια, μερικούς μήνες μετά, έκανα οντισιόν στο Bird College του Λονδίνου όπου και πήρα τριετή υποτροφία (musical Theater). Από εκεί και πέρα δεν έχω σταματήσει να κάνω μαθήματα τραγουδιού, χορού και υποκριτικής με την ομάδα καθηγητών που συνεργάζομαι και εμπιστεύομαι τα τελευταία 6 χρόνια.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με το MAD και την Έλενα Παπαρίζου;

Η συνεργασία με την Έλενα Παπαριζου ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι όπου και ήμουν χορευτής στη καλοκαιρινή της περιοδεία. Στη συνέχεια έγινε η πρόταση να ανοίγω το πρόγραμμα και να της κάνω φωνητικά τον χειμώνα στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έπειτα έβγαλα τραγούδι με την δισκογραφική της ίδιας, Minos EMI, όποτε η συνεργασία στα Mad Awards ήταν μια ονειρεμένη εξέλιξη της συνεργασίας μας.

Μίλησε μας για τη συγκεκριμένη επιτυχία

Είναι κάτι που προσπαθώ να συνειδητοποιήσω, αλλά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Ονειρεύομαι χρόνια αυτή την στιγμή και έρχεται την καλύτερη περίοδο, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Πραγματικά ανεπανάληπτο συναίσθημα.

Πώς βλέπεις την πορεία σου στο χορό και τι ονειρεύεσαι;

Ονειρεύομαι να μην σταματήσω ποτέ να είμαι δημιουργικός και καλλιτεχνικά ανήσυχος. Θέλω να συνεχίσω να ψάχνομαι και να εξελίσσομαι και στον χορό και στο τραγούδι και στην υποκριτική.