(DBT) Decoding Ballet Technique – Advanced Kinesiology by Vassiliki Kapsidou EXCLUSIVELY FOR DANCE TEACHERS

H μεθοδολογία που μετατρέπει την καθοδήγηση του δασκάλου σε ΕΝΤΟΛΗ, συμβατή με τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος, συμβάλλει στη δημιουργία χορευτών υψηλού επιπέδου.

Σεμινάριο 20 ωρών, αποκλειστικά για Δασκάλους Χορού

Το εξειδικευμένο πρόγραμμα “DBT – Advanced Kinesiology δημιουργήθηκε από την Βασιλική Καψίδου ειδικά για τους δασκάλους χορού, με σκοπό:
α) να βλέπουν τα αποτελέσματα της διδασκαλίας τους στην τεχνική των μαθητών τους άμεσα. Μεθοδολογία ”Central Nervous System Assignment”(μετατροπή της καθοδήγησης που ήδη δίνεται από τον δάσκαλο σε ΕΝΤΟΛΗ συμβατή με τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα).
β) να « χτίζουν» ένα σώμα που ΔΕΝ θα τραυματίζεται. (ενδυνάμωση περιτονίας)
γ) να προετοιμάζουν ένα δυνατό και ενεργοποιημένο σώμα που θα αποδίδει στο μέγιστο. (Μυϊκό σύστημα ενεργοποιημένο νευρολογικά)
δ) να ενισχύουν την καλή υγεία των μαθητών τους.
Πιο συγκεκριμένα θα τους δοθούν καινοτόμα, επιστημονικά αναγνωρισμένα εργαλεία σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία του σώματος. Η χρήση των εργαλείων αυτών, συνδυαζόμενα πάντα με την δική τους επαγγελματική κατάρτιση, τεχνογνωσία και εμπειρία, θα επιταχύνουν την πρόοδο και θα δημιουργήσουν θεαματικά υγιέστερους και πιο ολοκληρωμένους χορευτές, ακόμη υψηλότερου επιπέδου.
Αυτό επιτυγχάνεται:
α) μαθαίνοντας την λειτουργία του σώματος (ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ – ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΚΗ) β) μαθαίνοντας λεπτομερώς και στοχευμένα Κινησιολογία και Ανατομία – Μυολογία με την οποία θα γίνει κατανοητή η μεθοδολογία “Central Nervous System Assignment” γ) μαθαίνοντας να δίνει την κατάλληλη ΕΝΤΟΛΗ στο ΕΓΚΈΦΑΛΟ – ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ για την εκτέλεση των ασκήσεων
δ) ενδυναμώνοντας κάθε έναν μυ μεμονομένα και κάθε περιτονιακή αλυσίδα του σώματος .
Η γνώση του ρόλου της περιτονίας στο σώμα και ο τρόπος ενδυνάμωσής της, το συνολικά ενεργοποιημένο νευρολογικά μυϊκό σύστημα και η μεθοδολογία “Central Nervous System Assignment” που αφορά στη μετατροπή της καθοδήγησης που δίνεται από το δάσκαλο, σε ΕΝΤΟΛΗ συμβατή με τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου και του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, είναι τα βασικά σημεία του σεμιναρίου στα οποία οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν.
Η εφαρμογή αυτών των «γνωστικών κλειδιών», δίνει τη δυνατότητα στον κάθε δάσκαλο χορού να εξελίξει την τεχνική διδασκαλίας του και την τεχνική των μαθητών του στο μέγιστο βαθμό.
Το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης “DBT – Advanced Kinesiology by Vassiliki Kapsidou” έχει δημιουργηθεί μέσα από την πολυετή εμπειρία και συνεργασία της Βασιλικής Καψίδου με οστεοπαθητικούς, χειροπράκτες, ιατρούς και χορευτές, εφαρμόζοντας τις αρχές της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας και της Νευρομηχανικής, καθώς και τα οφέλη της λειτουργίας του σώματος από την ενεργοποιημένη και ενδυναμωμένη περιτονία.

Θεματικές ενότητες σεμιναρίου
• Η λειτουργία του σώματος (Νευρολογική – Περιτονιακή)
• Κινησιολογία, Ανατομία – Μυολογία: λεπτομερής, στοχευμένη αναφορά ειδικά για βηματολόγιο μπαλέτου / χορού (απαραίτητη για την κατανόηση και εφαρμογή του “Central Nervous System Assignment”)
• Γνώση και εφαρμογή της μεθοδολογίας “Central Nervous System Assignment” στην εκτέλεση των ασκήσεων
• Μυϊκή ενδυνάμωση
• Περιτονιακή Ενδυνάμωση

Το σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών απευθύνεται σε: δάσκαλους χορού που διδάσκουν ρωσικό – αγγλικό και οποιοδήποτε άλλο σύστημα χορού και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική διδασκαλίας τους και την τεχνική των μαθητών τους επιταχύνοντας την πρόοδό τους.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης και Σημειώσεις.

Το σεμινάριο καλύπτεται φωτογραφικά και μαγνητοσκοπείται.

Ημερομηνία & Ώρες:

Παρασκευή 3 Mαϊου 16.00-20.00
Σάββατο 4 Μαϊου 10.00-14.00 & 15.30-19.30
Κυριακή 5 Μαιου 10.30-14.30 & 15.30-19.30
Χώρος Διεξαγωγής: Full Out Dance – Σχολή Μπαλέτου Χρύσας Ψωμιάδου Ιουστιανιανού 8, Κέντρο Θεσσαλονίκη

Κόστος Σεμιναρίου & Αριθμός Συμμετεχόντων:

Το κόστος του σεμιναρίου διάρκειας 20 ωρών είναι 650 ευρώ
Early Bird έως 7 Απριλίου κόστος 550 ευρώ
Κράτηση θέσεως έως 22 Απριλίου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25
Στοιχεία επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων : 6987 09 23 59 & 694 451 0579

Για περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο DBT για χορευτές και testimonials:

https://www.youtube.com/watch?v=S0a2IjJ6RiI
https://www.youtube.com/watch?v=lLZ6xbFammA

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΨΙΔΟΥ

Η Καψίδου Βασιλική γεννήθηκε στην Στοκχόλμη Σουηδίας το 1974 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Προέρχεται από τον χώρο του κλασσικού μπαλλέτου. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοριάνοβα – Τράστα. Το 1996 πήρε το δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού και Χορεύτριας σε κλασσικό και σύγχρονο χορό. Τα επόμενα 4 χρόνια συνέχισε την πρακτική της στην Ακαδημία Χορού της Στοκχόλμης.

Το 2000 εκπαιδεύτηκε ως καθηγήτρια Pilates στην κατηγορία mat και reformer και πήρε το δίπλωμα από την επαγγελματική σχολή STOTT PILATES του Καναδά. Παράλληλα συνεργάστηκε για 7 έτη με την αντιπρόσωπο της STOTT PILATES στην Ελλάδα ως Pilates Instructor και ως υπεύθυνη χώρου.

Κατά την πορεία της εξέλιξής της εγγράφηκε και εκπαιδεύτηκε στη Σχολή της ΣΩΜΑΤΟΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ. Τα τελευταία 9 χρόνια εκπαιδεύτηκε στη Μέθοδο Θεραπείας ΝΕΥΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ και στην Εφαρμοσμένη Κινησιολογία από τον Καναδό Εμβιομηχανικό Χειροθεραπευτή Scott Forhan καθώς και στην Τεχνική Ενδυνάμωσης της ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΣ Fascial Fitness. Παράλληλα απέκτησε τον τίτλο του Εξειδικευμένου Προσωπικού Εκπαιδευτή, του Εξειδικευμένου Σύμβουλου Άσκησης και Λειτουργικής Μυοσκελετικής Αξιολόγησης. Τον τελευταίο χρόνο σπουδάζει Φυσικοθεραπεία.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της, της δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για να αντιληφθεί νέες προοπτικές και να επινοήσει καινούργιες πρακτικές στο αντικείμενό της, οδηγώντας την στην δημιουργία της Μεθόδου Χορού VK η οποία αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο θεραπείας, εκγύμνασης και έκφρασης. Επίσης, ανέπτυξε και την μέθοδο DECODING BALLET TECHNIQUE (DBT). H μέθοδος DBT αφορά στην εκπαίδευση των χορευτών.

Ως εκπρόσωπος της τέχνης και της θεραπευτικής προσέγγισης του ανθρώπου δημιούργησε το HEALING ART, έναν χώρο στον οποίο στεγάζονται Τέxνη και Θεραπεία με έναν και μοναδικό σκοπό: την προαγωγή της σωματικής και πνευματικής ισορροπίας.

https://www.facebook.com/events/2618514788189533/